Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Με πανό διαμαρτυρίας "υποδοχή" της υφυπουργού Παιδείας

Με πανό διαμαρτυρίας που ανέγραφε: «Πρώτα ο μαθητής ή πρώτα το κέρδος?» υποδέχτηκαν εκπαιδευτικοί την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου στο βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσαν ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με θέμα «Ιδιωτική Πρωτοβουλία και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές». 

Κατά την ομιλία της, Εύη Χριστοφιλοπούλου πρότεινε το άνοιγμα των ιδιωτικών σχολείων στη Δια Βίου Μάθηση, όπως θα γίνει με τα δημόσια σχολεία.

Όπως είπε, είναι δυνατόν να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες και να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα οι αθλητικές εγκαταστάσεις τους ή να μπορούν να δίδουν επιμόρφωση σε ενήλικες στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Ήδη σε σχετική εγκύκλιο που υπεγράφη από την υφυπουργό, προβλέπεται ότι οι ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν μερίδιο από τα 2,2 δισ. ευρώ που διατίθενται από κοινοτικούς πόρους για τη Δια Βίου Μάθηση.

Εκκληση για "πάγωμα" των διδάκτρων
 
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις των διδάκτρων, τονίζοντας ότι δεν είναι εποχές τώρα, που τα νοικοκυριά στενάζουν, λόγω της οικονομικής κρίση αυτοί να κάνουν αυξήσεις διδάκτρων.

Όχι στην πρόταση για "κουπόνια"
 
Η υφυπουργός Παιδείας απέκλεισε την πρόταση των ιδιοκτητών για έκδοση «κουπονιών» εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την πρόταση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών σχολείων, θα πρέπει να δοθούν εκπαιδευτικά κουπόνια στους μαθητές, προκειμένου να επιλέγουν το σχολείο τους.
"Δεν είναι εποχές που μπορεί το κράτος να βοηθήσει μέσω κουπονιών την ιδιωτική εκπαίδευση" τόνισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση το υπουργείο θα προχωρήσει στην κατάρτιση θεσμικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας επανέφερε και το θέμα για στο άρθρο 16, θέση που είχε "αποκηρύξει" το ΠΑΣΟΚ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. ο Χρ. Πρωτόπαπας τάχθηκε υπέρ της κατάργησής του λέγοντας ότι έχουμε ανάγκη αυτή την αλλαγή για καλύτερη παιδεία.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...