Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Ναι» στον «Αδαμάντιο Κοραή» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο


Σύμφωνη η σύγκλητος με την κοινοπραξία των πέντε πανεπιστημίων της Αθήνας


Σύμφωνη είναι η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΟΠΑ) με την ένταξή του στη νέα Κοινοπραξία των πέντε πανεπιστημίων της πρωτεύουσας που αντικατέστησαν τελικά το μοντέλο του ομοσπονδιακού πανεπιστημίου στο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.

«Η Σύγκλητος συμφωνεί με τη συμμετοχή του ΟΠΑ στη σύμπραξη πανεπιστημίων Αττικής - Αδαμάντιος Κοραής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε. «Ταυτόχρονα η Σύγκλητος τονίζει ότι, με την απόφασή της αυτή με κανένα τρόπο δεν αποκλίνει από την αταλάντευτη θέση, τόσο τη δική της όσο και όλης της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, να διατηρήσει το ΟΠΑ την αυτόνομη πορεία του μακριά από κάθε τύπου ομοσπονδοποιήσεις, συνενώσεις, συγχωνεύσεις ή αλλαγές της νομικής του προσωπικότητας» σημειώνεται.

«Η Σύγκλητος θεωρεί μείζον θέμα τη διασφάλιση της αυτόνομης πορείας του ΟΠΑ και την εξασφάλιση συνθηκών για την απερίσπαστη συνέχιση της ακαδημαϊκής του παράδοσης, μιας παράδοσης αριστείας, εξωστρέφειας, κοινωνικής λογοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Ο κύριος λόγος έγκρισης της συμμετοχής του ΟΠΑ στην εν λόγω σύμπραξη είναι για να δηλώσει τη γενικότερα θετική του στάση απέναντι σε συνεργασίες, όπως μαρτυρείται, εξ άλλου, και από τη μέχρι σήμερα πολιτεία του. Είναι προφανές ότι το ΟΠΑ θα συνεχίσει την πολιτική του σύναψης συνεργασιών και συμπράξεων με Ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα πλαίσια της ενίσχυσης του ακαδημαϊκού του ρόλου σε διεθνές επίπεδο» καταλήγουν τα μέλη της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...