Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Φοιτητές διέκοψαν και τη σύγκλητο του ΕΜΠ που θα καταδίκαζε τις επιθέσεις


Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ για τα επεισόδια σε Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Αριστοτέλειο

Δεν κατόρθωσε τελικά να καταλήξει σε αποφάσεις η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που συνεδρίασε την Πέμπτη για το θέμα της προχθεσινής εισβολής κουκουλοφόρων στο γραφείου του μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης Δανάης Διακουλάκη.

Οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο γραφείο της καθηγήτριας και έγραψαν στους τοίχους συνθήματα. Η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου ξεκίνησε μεν, αλλά μερίδα φοιτητών παρενέβη και πάλι με φραστικές επιθέσεις εναντίον των καθηγητών, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Στην διάρκεια της, επρόκειτο να συζητηθεί πρόταση για διήμερο κλείσιμο του Ιδρύματος σε ένδειξη αντίδρασης για τα φαινόμενα βίας και την ένταση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του.

Από την πλευρά του, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων καταδίκασε τις εκδηλώσεις βίας κατά μελών ΔΕΠ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, αλλά και στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την έξαρση του φαινομένου, το οποίο, όπως αναφέρουν τείνει να αποπροσανατολίσει τα ελληνικά ΑΕΙ από την οργανωμένη αντιμετώπιση των λίαν σοβαρών προβλημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο τομέας Παιδείας και  Έρευνας της ΔΗΜΑΡ με την οποία καταδικάζονται τα «πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν επίσης και στο ΕΜΠ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, αφού εισέβαλαν στο γραφείο καθηγήτριας του ΕΜΠ και μέλος του νεοεκλεγέντος Συμβουλίου Διοίκησης και την απείλησαν, κατέστρεψαν το γραφείο της».

Η ΔΗΜΑΡ, στην ίδια ανακοίνωση, καταδικάζει και το γεγονός της ομηρίας του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από ομάδα φοιτητών, αλλά και την εισβολή στο γραφείο του κοσμήτορα της σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασίζουσας συμπεριφοράς. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος παραγωγής νέας γνώσης και όχι εστίες βίας και παρανομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...