Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η ΟΛΜΕ διαφωνεί με την επαναφορά της βάσης του δέκα


Αντίθετη στην επαναφορά της βάσης του δέκα για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Όπως δήλωσαν τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας, το μέτρο θα «στείλει» σε ΙΕΚ και κολλέγια εκατοντάδες υποψήφιους, ενώ ταυτόχρονα θα μείνουν πολλές κενές θέσεις στα Ιδρύματα.

Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί υποστήριξαν ότι τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της χώρας ανέρχονται σε περίπου 2000.

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ έδωσαν στην δημοσιότητα αναλυτικούς πίνακες με τους εκπαιδευτικούς που λείπουν σε κάθε περιοχή. Σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν προοπτικές κάλυψης των κενών, καθώς δεν επαρκούν οι πιστώσεις.

Κατήγγειλαν ακόμη ότι σε πολλά σχολεία παρατηρούνται συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τάξεων για να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έκαναν λόγο για  έλλειψη διοικητικού προσωπικού και μείωση των δαπανών για τα σχολεία κατά 32%. Παράλληλα, μίλησαν για μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους πιο κακοπληρωμένους στην Ευρώπη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη Σλοβενία και την Εσθονία που προσφέρουν χαμηλότερες αποδοχές στους εκπαιδευτικούς τους.

Αντίθετα, σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, όπως είπαν, οι μηνιαίες αποδοχές των εκπαιδευτικών παρέμειναν σταθερές την τελευταία διετία και σε 16 έγιναν αυξήσεις.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσυφάκης, αναφέρθηκε στα φαινόμενα σχολικής βίας τονίζοντας  ότι τον τελευταίο καιρό αυτά έχουν ενταθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι η ΟΛΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες  αντιμετώπισης και παρέμβασης αφού καταγράψει πρώτα το φαινόμενο.

Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην απεργία της 19ης Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...