Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου

Η καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να στελεχώσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τύλισο του Ηρακλείου Κρήτης, με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, διευκρινίσεις για το εν λόγω θέμα, καθώς τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, το Σ.Δ.Ε. Τυλίσου, δεν έχουν προσληφθεί ακόμη οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Το αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι να μην έχουν ξεκινήσει μαθήματα ακόμα οι 65 νέοι μαθητές του σχολείου, ενώ οι 3 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αδυνατούν να καλύψουν ολόκληρη την ύλη για τους 45 παλαιότερους μαθητές.

Όπως τονίζει στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης, «δεν είναι η πρώτη χρονιά που παρατηρείται το συγκεκριμένο πρόβλημα στο ΣΔΕ, όμως η φετινή κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» και προσθέτει παράλληλα, πως «στα εκτός έδρας τμήματα του εν λόγω ΣΔΕ στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και το Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη κανένας καθηγητής».

Η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει έντονη ανησυχία για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ενώ όπως τονίζουν, ακόμα και αν τοποθετηθούν τώρα εκπαιδευτικοί, θα δυσκολευτούν να φέρουν εις πέρας τη διδακτέα ύλη.

Στο πλαίσιο αυτό ο ερωτάται η αρμόδια Υπουργός γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΣΔΕ Τυλίσου και παράλληλα αν προτίθεται να στελεχώσει άμεσα το συγκεκριμένο ΣΔΕ και τα εκτός έδρας τμήματά του σε Ανώγεια και Μεσοχωριό. Τέλος, ζητά να τεθούν τα εχέγγυα ώστε να μην χαθεί η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...