Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

 Να αλλάξει όνομα το Τμήμα Επιστήμης Υλικών, ζητάει ο πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ

Το ΤΕΕ προτείνει να μετονομαστεί το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών σε Τμήμα Χημικών Μηχανικών για να εγγράψει τους αποφοίτους του στο μητρώο μελών του.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας πραγματοποιήθηκαν για το θέμα διαδοχικές συναντήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χ. Σπίρτζη για το θέμα της εγγραφής των πτυχιούχων του Τμήματος στο Τ.Ε.Ε.
 
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπροσώπων των φοιτητών με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χ. Σπίρτζη για το θέμα της εγγραφής των πτυχιούχων του Τμήματος στο Τ.Ε.Ε.
 
Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση του Πρύτανη Καθηγητή Τρ. Αλμπάνη και του Αντιπρύτανη Καθηγητή Ι.Λαγαρή εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Καθηγητή κ. Β. Καλπακίδη, του Προέδρου κ. Γ. Ρεκατσίνα και Αντιπροέδρου κ. Χ. Παπαβρανούση εκ μέρους των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου - Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, δύο προπτυχιακών φοιτητών και μίας αποφοίτου του Τμήματος, με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε., κ. Χ. Σπίρτζη στα γραφεία του Τ.Ε.Ε. στην Αθήνα.
 
Υποβλήθηκε εκ νέου το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για άμεση εγγραφή των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στο μητρώο μακρά συζήτηση, ο Πρόεδρος κ. Χ. Σπίρτζης κατέληξε στην ακόλουθη πρόταση την οποία προτίθεται να εισηγηθεί σε επόμενη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε.«Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε., μετά την αίτηση του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, προτείνει τη μετονομασία αυτού του Τμήματος σε ‘Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Υλικών’. 
 
Αν αυτό γίνει αποδεκτό από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. θα προχωρήσει στην ένταξη των ήδη υπαρχόντων αποφοίτων του Τμήματος, καθώς και αυτών που θα προκύψουν μέχρι τη μετονομασία του, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΤΕΕ.».Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναμένει την τελική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ώστε να σταθμίσει τη στάση του και τις περαιτέρω ενέργειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...