Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η σύγκλητος του Ε.Μ.Π. απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας

Η σύγκλητος του Πολυτεχνείου  κατέληξε να απορρίψει το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου με το αιτιολογικό ότι δεν αποτελεί βάση οποιασδήποτε συζήτησης, «διότι καταστρατηγεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις τόσον όσον αφορά στη διοίκηση όσο και στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, ενώ διαλύει τις σπουδές και υποβαθμίζει τα πτυχία».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές και καθηγητές εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσουν σε απεργίες και καταλήψεις όλων των τμημάτων, εάν το υπουργείο εμμείνει στις θέσεις του και δεν αποσύρει τις προτάσεις.
Ήδη το Διδακτικό Προσωπικό του Ιδρύματος αποφάσισε 48ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 6 τμήματα του Ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη που θα διαρκέσει και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις.
Οι πρυτανικές αρχές του Ε.Μ.Π. πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, να καλέσουν τη σύνοδο πρυτάνεων η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Λαύριο, να υιοθετήσει τη δική τους πρόταση και να απορρίψει τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...