Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας

Στη σημερινή δυσμενή πραγματικότητα για την Ελλάδα, εκπέμπονται και κάποια μηνύματα αισιοδοξίας που η INTERAMERICAN τα επισημαίνει και τα αναδεικνύει, καθώς η εταιρεία πρεσβεύει με πολλούς τρόπους την ιδέα και το αποτέλεσμα της δημιουργικής προσπάθειας στον ασφαλιστικό τομέα. Έτσι, μετά την πρόσφατη βράβευση της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών ως παγκόσμιας πρωταθλήτριας η INTERAMERICAN τίμησε, σε εκδήλωση που οργάνωσε, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για το πολυσήμαντο έργο εκπαίδευσης και γνώσης που έχει προσφέρει επί 93 χρόνια.

Ταυτόχρονα, η INTERAMERICAN βράβευσε τα μέλη της ομάδας που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Άμστερνταμ. Η εταιρεία πρόσφερε από ένα αποταμιευτικό συμβόλαιο Capital στους μαθητές Λυκείου Γ. Βλάχο, ο οποίος έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού το χρυσό μετάλλιο, τους Γ. Καλαντζή, Π. Λώλα και Αλ. Μουσάτωβ, που κατέκτησαν τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο), καθώς και τους Σ. Κακαρούμπα (εύφημη μνεία), Ν. Αθανασίου (μέλος της ομάδας). Σημειώνεται ότι η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί κορυφαίο θεσμό διαγωνισμού στα Μαθηματικά για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η εξαμελής εθνική ομάδα συγκροτείται μετά από αλλεπάλληλους διαγωνισμούς πρόκρισης.

Εκ μέρους της Ε.Μ.Ε., την τιμητική πλακέτα και τη συμβολική συνδρομή της INTERAMERICAN παρέλαβαν από τον Γ. Κώτσαλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, οι Γ. Δημάκος - α’ αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε. αναπληρωτής καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθήνας και Εμμ. Κρητικός, γεν. γραμματέας της Ε.Μ.Ε. – λέκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στη δέσμη ενεργειών της INTERAMERICAN για την παιδεία, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής” της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...