Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε το συνέδριο των καθηγητών πανεπιστημίου

Άρχισε σήμερα το 11ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), σε μια κρίσιμη για την ανώτατη εκπαίδευση περίοδο, καθώς μόλις πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, για να συνεχισθεί η διαβούλευση.

Στο συνέδριο που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, θα γίνει απολογισμός της διετίας που πέρασε, ενώ θα εκλεγεί και η νέα του ηγεσία. Υπενθυμίζεται ότι το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ συγκροτείται σήμερα από τους εκπροσώπους της ΚΙΠΑΝ (που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και κατέχουν 3 έδρες στην εκτελεστική γραμματεία της, της Αριστερής Μεταρρύθμισης (που πρόκειται στη ΔΗΜΑΡ) και κατέχει 2 έδρες και της Ανεξάρτητης Κίνησης Πανεπιστημιακών (ΑΣΚΕΥ) γιατρών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που κατέχει επίσης δύο έδρες.

Χαιρετισμός της Μαρίας Ρεπούση


Τις εργασίες του 11ο συνέδριου της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π χαιρέτησε σήμερα εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Α΄ Πειραιά και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας.

Στον χαιρετισμό της υπογράμμισε τη συμβολή της Δημοκρατικής Αριστεράς στις αλλαγές που χρειάστηκε ο νόμος 4009 (νόμος Διαμαντοπούλου) προκειμένου να γίνει λειτουργικός και εφαρμόσιμος. Οι αλλαγές αυτές επέτρεψαν την ανασυγκρότηση του μεταρρυθμιστικού τόξου στα Πανεπιστήμια της χώρας και οδήγησε στην εκλογή νέων Συμβουλίων Διοίκησης με την μαζική συμμετοχή πανεπιστημιακών.

Στην ίδια λογική, με προτάσεις και όχι καταγγελίες, θα λειτουργήσει και για το σχέδιο Αθηνά. Τα Α.Ε.Ι της χώρας έχουν «αναπτυχθεί» και στην βάση πελατειακής λογικής με μεγάλη διασπορά ανά την επικράτεια και επιστημονική απειθαρχία. Χρειάζονται συνεπώς όχι επιφανειακές λογικές όπως κυρίως αυτές που επιχειρούνται με το σχέδιο «Αθηνά» αλλά σημαντικές τομές που θα τους επιτρέψει να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας και έτσι στην έξοδο από την οικονομική κρίση. Οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν φυσικά να γίνουν ερήμην της πανεπιστημιακής κοινότητας και των θεσμικών οργάνων των Πανεπιστημίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...