Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μαθήτρια από τη Βέροια 1η στον διεθνή διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών

Το πρώτο βραβείο στον 16ο διεθνή διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στο Βιτέρμπο της Ιταλίας, έλαβε η μαθήτρια της Β’ τάξης του 3ου Λυκείου Βέροιας, Ελένη Πατρίκα, ανάμεσα σε περίπου 90 διαγωνιζόμενους από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν μαθητές από εφτά σχολεία και οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να σχολιάσουν ένα άγνωστο αρχαίο κείμενο του Ισοκράτη (Επίλογος από τον Ευαγόρα), μέσα από φιλολογική, ιστορική και λογοτεχνική ματιά.

«Η επιτροπή αξιολόγησης των γραπτών των μαθητών, που αποτελείται από καθηγητές πανεπιστημίων και φιλολόγους, αξιολόγησε ως εξαιρετική την ανάλυση της μαθήτριας, και σχολίασε ότι πρόκειται για μία πραγματεία πανεπιστημιακού επιπέδου», ανέφερε μία από τις συνοδούς καθηγήτριες της μαθήτριας, φιλόλογος Ευσεβεία Καραμάνη.

Γενικότερα, το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς οι Ιταλοί και Ρώσοι μαθητές, που συνήθως λαμβάνουν τα πρώτα βραβεία, διδάσκονται την αρχαία ελληνική στα κλασσικά λύκεια της χώρας τους. Μάλιστα, στην Ιταλία η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής προβλέπεται για έξι χρόνια, ενώ αποτελεί προαπαιτούμενο για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακές σχολές, ακόμη και στην ιατρική.

Η βραβευμένη μαθήτρια δεν έχει αποφασίσει ακόμη την κατεύθυνση των σπουδών της, δηλώνει ωστόσο την αγάπη της για τις αρχαίες γλώσσες (λατινικά και αρχαία ελληνικά), ενώ οι καθηγητές της αναφέρουν ότι πρόκειται για μία άριστη μουσικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...