Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ενστάσεις ΔΟΕ στο θέμα της αξιολόγησης

Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για το θέμα της αξιολόγησης, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι «συνδέει την επίδοση των μαθητών με τις πενιχρές αποδοχές των εκπαιδευτικών, αλλά και με τον εφιάλτη της απόλυσης».

Όπως επισημαίνουν οι δάσκαλοι «ο στόχος είναι να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης ο εκπαιδευτικός, ο οποίος θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που του παρέχουν ως ανταμοιβή για την προσφορά του».

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ταχθεί, όπως ανακοίνωσαν, με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων υπέρ της αυτοαξιολόγησης τους και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού τους έργου.

Στην επιστολή του το δ.σ. της ΔΟΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της μορφής της αξιολόγησης που επιχειρεί, διαφορετικά όπως προειδοποιεί, θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...