Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

«Ανάπτυξη & Ανταγωνιστικότητα στην Εκπαίδευση»

Με ιδιαίτερη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα στην Εκπαίδευση», που διοργάνωσε η ict Europe.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ομίλου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ και του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Ιδιοκτήτες Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, συνεργάτες τους καθώς και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου.
Σκοπός της  διοργάνωσης, ήταν να αναδείξει τις  νέες ευκαιρίες και τις προοπτικές για τον κλάδο, κάτω από την επίδραση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.
Χαιρετισμό  απηύθυνε στους συμμετέχοντες ο  Πρόεδρος του Ομίλου Εκπαίδευσης  και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ, κος Γεώργιος Τσατσαμπάς, ο οποίος πέραν των  άλλων, επισήμανε τα πλεονεκτήματα,  τις δυνατότητες, την υποστήριξη και την τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει  ο Όμιλος Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ στα Κ.Ξ.Γ., στα Ε.Ε.Σ. καθώς και στα Κ.Ε.Κ. Όπως ανέφερε ο κος Γεώργιος Τσατσαμπάς, ο Όμιλος Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ, με υπευθυνότητα και συνέπεια θα στηρίξει τον κλάδο, και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την αύξηση της  ανταγωνιστικότητάς τους, με μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Η θεματολογία  της εκδήλωσης περιελάμβανε τα εξής:
1.Οι επιχειρηματικές  ευκαιρίες σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, με ομιλητή τον κο Γεώργιο Πανηγυράκη, Πρόεδρο του Συμβουλίου Πιστοποίησης ict Europe
2. Η νέα διαμορφούμενη κατάσταση στο χώρο της Πληροφορικής – Παρουσίαση εργαλείων επιχειρηματικής ανάπτυξη, με ομιλητές στελέχη της ict Europe
3.Επαγγελματικά  περιγράμματα ΕΚΕΠΙΣ
4. Παρουσίαση των ict Office 2007, Windows 2007, ict Foundation και e- Γραμματεία. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν αναλυτικότερα:
α. Το νέο πρόγραμμα «e-γραμματεία», που προσφέρεται εντελώς δωρεάν  στους συνεργάτες της London Exams και του Edexcel. Το «e-γραμματεία», σχεδιάστηκε προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, προσφέροντας λύσεις Γραμματειακής Υποστήριξης και Οικονομική Διαχείριση.
β. Το πρόγραμμα πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής ict Foundation, της ict Europe, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδία ηλικίας 6-12  ετών. Το ict Foundation, είναι διαδραστικό και συνδυάζει εκπαίδευση, αυτοδιδασκαλία (CD-ROM), βιβλίο μαθητή και τετράδιο ασκήσεων (πλήρη έγχρωμα). Αποτελεί προϊόν συνεργασίας παιδαγωγών και εξειδικευμένων επιστημόνων πληροφορικής του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αποτελεί σήμερα  ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εκπαίδευση των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών στις νέες τεχνολογίες και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
5. Η αναγκαιότητα  της πιστοποίησης, με ομιλητή  τον κο Νέστωρ Ιωαννίδη, Πρόεδρο  της ΕΠΥ
6. Πιστοποίηση  συστημάτων ποιότητας, με ομιλητή  τον κο Καρδακάρη, Γενικό Διευθυντή  του Ομίλου ΔΟΜΗ.
Στην ενότητα  αυτή παρουσιάστηκε η  νέα δραστηριότητα της ict Europe, ως φορέας Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17021:2006). Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής της ποιότητας στην εκπαίδευση, η Ελληνική προδιαγραφή ΕΛΟΤ 1433:2008, οι στόχοι της τεχνικής προδιαγραφής και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις, η διαδικασία για την προετοιμασία των Ε.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Κ. καθώς και η διαδικασία της Πιστοποίησης των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης.
7. Στο τέλος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή των νέων διαδραστικών πινάκων στη διαδικασία της διδασκαλίας,  με την υποστήριξη της εταιρίας Ιnteractivo.
Περισσότερες πληροφορίες:ICT Europe, Σόλωνος 108, Αθήνα, τηλ.: 2103387200,  www.icteurope.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...