Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά στο Mediterranean College το μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Executive Diploma in Health Management

Το Mediterranean College ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τo μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Διοίκηση Μονάδων Υγείας, που προσφέρει στην Ελλάδα και σε αποκλειστική συνεργασία με το London Centre of Management της Μ. Βρετανίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος οδηγούνται στην απόκτηση του καινοτόμου μεταπτυχιακού επαγγελματικού τίτλου σπουδών Executive Diploma in Health Management.

Το Executive Diploma in Health Management είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που έχει ως στόχο να καταρτίσει και να εκπαιδεύσει εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και των παραϊατρικών επαγγελμάτων – ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κ.α., στις σύγχρονες τεχνικές διοίκησης νοσοκομείων αλλά και μικρότερων μονάδων υγείας, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες, στοχευμένες, εφαρμόσιμες γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να ανελιχθούν και να καταλάβουν θέσεις ευθύνης στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Απευθύνεται επιπλέον σε αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις βασικές περιοχές του Health Management. Περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες (μαθήματα): Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Οικονομικά της Υγείας, Σχεδιασμός και Πολιτική Συστημάτων Υγείας, Επιχειρησιακή Πολιτική και Στρατηγική, Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Διεξάγεται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα, στο χειμερινό (Οκτώβριος 2011- Φεβρουάριος 2012) και στο εαρινό (Μάρτιος 2012 – Ιούνιος 2012), ενώ δίνεται χρόνος τεσσάρων επιπλέον μηνών για την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας με την εποπτεία επιβλέποντα καθηγητή. Η αξιολόγηση των θεματικών ενοτήτων - μαθημάτων γίνεται μέσω γραπτών εξετάσεων στο τέλος του κάθε εξαμήνου. Οι εξετάσεις στα περισσότερα μαθήματα είναι βασισμένα σε μελέτες περιπτώσεων (case studies) και σε ερωτήσεις ανάπτυξης και κριτικής αξιολόγησης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένα έτος Part Time ή Distance Learning και η γλώσσα διδασκαλίας Ελληνικά ή Αγγλικά.

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.

Το Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Info: Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...